Coaching

Je lichaam geeft vrijwel altijd signalen af wanneer de balans in je energievoorraad verstoord is geraakt. Moeheid kan bijvoorbeeld een signaal zijn, maar ook onverklaarbare pijntjes of zelfs duidelijke signalen als griep, gewrichtsklachten of erger. Ook je emoties laten zich horen bij een verstoring van de energiebalans. Stemmingswisselingen, neerslachtigheid, boosheid, gejaagdheid, het zijn evenzovele signalen van een disbalans in je energie.

Negeer je deze signalen, dan zal je lichaam steeds duidelijker reageren. Net zolang totdat je je energievoorraad weer in balans weet te brengen. Coaching is erop gericht de onbalans in het geven en nemen van energie te herstellen. Coaching is een combinatie van praten en werken vanuit en met energie.

Je kunt bij mij terecht voor individuele coaching al dan niet in combinatie met een groep traject. Tevens kun je bij mij terecht voor relatie coaching en gezin coaching.

Werkwijze

Vanuit mijn hooggevoeligheid dring ik snel door tot de kern van een mogelijke onbalans in energie. Ik voel letterlijk met mijn cliënten mee. Doordat ik dat gevoel goed kan verwoorden, ontstaat er al heel snel tijdens het gesprek een nieuw bewustzijn, wat nog niet eerder aan de oppervlakte is geweest.

Daarnaast maak ik gebruik van diverse technieken zoals mindfulness, NLP, familie- en systeemopstellingen, ademhalings- en visualisatieoefeningen. Tenslotte geef ik praktische tips die je in je dagelijks leven kunt gebruiken, om zo je eigen energievoorraad in balans te brengen en te houden.

Gedurende het traject ben ik bereikbaar via app. Hier kun je tussen de sessies door gebruik van maken als je dat prettig vindt. Ervaring leert dat dit een fijne ondersteuning kan zijn gedurende de tijd dat inzichten ontstaan.

Praktische informatie

Wanneer je contact met mij opneemt, zullen we eerst telefonisch een vrijblijvend kennismaking gesprek van een half uur aangaan. In dit gesprek bekijken we op welke wijze we met elkaar kunnen gaan samenwerken.

Ik werk voornamelijk vanuit het groep proces. De ervaring leert dat dit een zeer effectieve manier is. De dynamiek onderling legt vrijwel direct bloot waar jij als medemens de eigen grenzen en behoeften laat liggen dan wel aan voorbij gaat, bewust en onbewust. Bang voor afwijzing bijvoorbeeld, bang voor oordeel… het kunnen zomaar redenen zijn om jezelf te verstoppen achter een “overleving mechanisme”. Maskers worden opgezet, gedrag ontstaat. In een groep leer je op snelle wijze deze manieren te doorbreken. Zie Bewust leven traject voor meer informatie en review.

Wanneer je liever individueel in gesprek wilt gaan met mij, dan zal er op basis van het vrijblijvende kennismaking gesprek een traject op maat worden aangeboden. Tijdens of aansluitend aan dit traject kun je altijd meedoen aan een groep traject of live event. De coaching sessies duren gemiddeld tussen de 80 en 90 minuten en kunnen plaatsvinden in mijn praktijkruimte of via videoconferencing.

Kosten:
De trajecten en bijeenkomsten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. De ervaring leert dat de werkgever vaak kan bijdragen aan het traject. Tevens is het mogelijk om in delen te betalen. Tarieven particulier inclusief btw/ voor zelfstandig ondernemers exclusief btw.

Voor oud cliënten; Hebben wij eerder met elkaar samengewerkt (minimaal 3 individuele sessies) of heb jij een Bewust Leven traject gevolgd? Dan kun je tegen een gereduceerd tarief een traject of een losse sessie inboeken.

Wil je meer leven vanuit het NU, rust in en met jezelf ervaren en de stress die je wellicht voelt, verminderen? Of ben je toe aan zelfverdieping en wil je meer vanuit je hart leven?

Wil je graag overleggen over wat voor jou de juiste keuze is, meld je dan hier aan voor een vrijblijvend gesprek.

Groepstraject 1.0

Zes dagdelen
Inclusief app ondersteuning en werkmateriaal
€ 599,-

Groepstraject 2.0

Vijf dagdelen
Inclusief app ondersteuning en werkmateriaal
€ 799,-

Individueel

 Individuele of relatie coaching Live of via Zoom
Voorstel op maat
o.b.v. vrijblijvend telefoongesprek

Petra live

Bijeenkomsten waarin diverse onderwerpen
bespreekbaar worden gemaakt
Deelname: € 10,-

Tarief via werkgever

Kom je vanuit je werkgever, dan zal er een advies op maat worden gegeven.

Wil je graag overleggen over wat voor jou de juiste keuze is, neem dan via de knop contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

“Als je meer in contact wilt komen met je gevoel, dan moet je in contact komen met Petra! Ik heb haar leren kennen als een integere vrouw, die snel aanvoelt (en durft te benoemen) waar de blokkades zitten en weet je in je kracht te zetten. Door haar oprechte en open houding, voelde ik me snel op mn gemak en begrepen door haar.”

Onlangs heb ik bij Petra een bewustwordings coachingstraject gedaan en wat was dat intens en inzichtgevend helend! Petra weet direct tot de kern door te dringen en gebruikt de groep om alle lagen bloot te leggen en je echt bewust te maken van je gevoel, emoties en onbewuste gedachtes en reacties.
Ik ben niet zo’n groepsmens en zag er ook wel een beetje tegenop, maar het grappige is dat er zo veel herkenning ontstond en door de scherpe analyses en begeleiding van Petra ook heel snel een dieper inzicht en bewustwording.
Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen of meer grip wil krijgen op zijn of ha

“Petra, wat en fijn en (h)eerlijk mens! Oprecht begaan, zeer professioneel en bekwaam. Met levenswijsheid, ver ontwikkeld gevoel en een flinke dosis humor, weet ze mij in ieder geval te raken. Het is zo mooi om je bewust te worden van je patronen en je na elk bezoek rijker voelt qua inzichten. Een sessie met Petra is een zeer waardevol cadeau voor jezelf!”

“Ik ben via-via bij Petra terecht gekomen. Na heel wat eerdere therapieën die nooit tot de echte Eric doordrongen. Petra doet dit wel. Zij drukte mij met mijn neus op de feiten, zonder te oordelen. Ik heb er veel aan gehad en nog steeds. Ik beveel haar zeker aan. Petra luistert goed, laat zich niet met een kluitje in het riet sturen en heeft een andere aanpak. Door haar ben ik weer gaan voelen. In het begin was dit eng, maar uiteindelijk is het beter.”

“Ik ben door mijn huisarts naar Petra verwezen omdat ik erg overhoop lag met mijn emotionele gevoelens. Ik kon bijna niet meer ophouden met huilen. Petra heeft me geleerd om te gaan met deze emotionaliteit en me tips gegeven hoe ik beter in mijn vel kan zitten. Na elke sessie kwam ik bijna als herboren thuis, met een grote glimlach op mijn gezicht. Er gaat een reusachtig positieve uitstraling van haar uit die absoluut iets met je doet. Daarbij moet nog vermeld dat zij een lieve, warme vrouw is met een groot hart. Ik ben dankbaar dat zij op mijn pad is gekomen”

“Petra heeft mij de laatste tijd (en nog steeds) heel erg geholpen. Ze komt heel snel en direct op de kern van het ‘probleem’ waardoor voor mij heel veel duidelijk werd en waarmee ik heel goed vooruit kom. Ik ga graag naar haar toe.”

“Vanaf het moment dat ik bij Petra de deur uitliep voelde ik me gereset. Dat na één keer… Zij is helder en concreet terwijl ze je energie leest. Ze heeft een praktische aanpak en gaat meteen naar de kern. Ik vertel het aan iedereen die mij zo veranderd vindt. Ik voel me vrijer en blijer. Ik ben je intens dankbaar lieve Petra!”